Monday, August 17, 2015

Casa de vacanta Anna Hateg

Concediul nostru ne-a (re)adus pana in Tara Hategului, pentru a-i descoperi si alte frumuseti.

Ca intotdeauna, cazarea ne-o alegem de pe Turistinfo.ro pentru ca mi se pare cel mai bine organizat site, preturile sunt la vedere si au o multime de poze. Exceptand rezervarea de saptamana trecuta de la Sovata (vila pe care nici nu o s-o mentionez), toate locatiile au corespuns descrierii.

Nu a trebuit sa caut foarte mult cazare pe zona Hategului (ordonand dupa pret) ca mi-a sarit imediat in ochi Casa de vacanta Anna. Din curte se vede marginea padurii (nu are vecini in dreapta), un deal cu o faneata si cateva oi ce zdrangane din clopotei, iar gradina este maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaare si plina de pomi fructiferi. Acesta a fost criteriul cel mai important, ca doar suntem bucuresteni ingropati de asfalt. Apoi a contat si pretul: 80 lei/camera in cursul saptamanii, 90 lei/ camera in weekend.

Casuta are doar doua dormitoare si o sufragerie deci e excelenta pentru o familie (noi suntem aici si cu socrii). Tudor se bucura din plin de gradina, de trambulina uriasa, de casuta de copii, de balansoar si de hamac. Noi ne bucuram de el si de cele doua zone cu mese, in curtea din fata si in cea din spate, la livada.

Am si gatit, bucataria este foarte bine dotata, inca un avantaj pentru copii. Si totul e renovat cu bun gust, ceea ce e chiar uimitor la cate pensiuni kitchioase am gasit. :)

Este de departe cea mai reusita cazare a noastra la acest pret si o recomand din tot sufletul. Gazdele nu locuiesc aici, au fost foarte discrete si ne-au dat acces la masina de spalat (nu a fost cazul) din anexa  din spate si s-au oferit chiar sa ne imprumute bicicletele personale pentru plimbare.

Locatia e in centrul a numeroase obiective turistice:

- manastirea Prislop la 10 km
- castelul Corvinestilor din Hunedoara la 10 km

- cetatea din Deva
- parcul National Retezat - rezervatia de zimbri la 3 km- biserica Sfantul Nicolae din Densus (sec XIII) la 14 km, - manastirea si Cetatea Colt
- Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa la 15 km
- Geoparcul dinozaurilor
- Castelul Kendeffy din Santamaria Orlea 


Adresa Casa Anna: Hateg, str. Hunedoarei, nr. 81
Tel: 0740 310 120
Pret: 80 lei/camera in cursul saptamanii, 90 lei/ camera in weekend

Cateva poze, inainte si in timpul ploii. :)








Aici puteti vedea cateva locuri vizitate de noi in Tara Hategului.

No comments:

Post a Comment