Sunday, September 20, 2015

Cascada Tamina

Pentru ca nu apucasem inca sa iesim cu Tudor pe munte pe picioarele lui, am testat drumetia pe un traseu scurt si lenes ce promitea o surpriza picanta la final. Cascada Tamina (cel putin la fel de spectaculoasa precum Canionul 7 Scari) a fost destinatia noastra de duminica aceasta, alaturi de o alta familie cu un baietel de 4 ani.

Intrarea pe traseu este dupa iesirea din Timisul de Sus, pe dreapta, imediat dupa o parcare lunga, unde se si lasa masina. Apoi se trece podul pe la bariera si se urmeaza marcajul banda albastra. Dureaza cam o ora si jumatate de mers foarte lejer pe poteca lata si clara, pe drumul forestier sau direct prin padure.


Aceea este parcarea unde se lasa masina (daca este aglomerat in fata barierei). Poza este facuta la intoarcere.


Acesta este drumul de acces la cascada.








Ajunsi la panoul care semnalizeaza cascada, se coboara o bucata mai alunecoasa prin dreapta, pe la baza peretelui.


Tudor si-a facut siesta pe drum :)

 Apoi dai brusc de rau si te intrebi unde e cascada. E ascunsa bine dupa un perete in stanga ca sa pastreze misterul pana la final. 










 Traversarea canionului nu dureaza mult dar necesita multa atentie, mai ales cand e vorba de copii, caci scarile pot fi alunecoase. Atentie cand alegeti sa vizitati cascada, daca a plouat sau e primavara debitul poate fi mare si sa nu mai vreti sa traversati. Nu am reusit sa fac prea multe poze in canion pentru ca nu am avut lumina suficient de buna. Si pentru ca nu am avut rabdare. Si ca sa nu va stric surpriza. :)










Nu stiu cum s-a facut dar toata lumea pe care am intalnit-o pe drum era insotita de copii. Ma bucur sa ii vad din ce in ce mai des. Va invit sa faceti acelasi lucru. Weekendul viitor e liber? :)





No comments:

Post a Comment