Sunday, October 25, 2015

Cetatea Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina a fost revelatia vacantei noastre de vara. Cand fusesem ultima oara, situl era inchis pentru renovare asa ca ne-am bucurat din plin de noutatea locului. De altfel, in fiecare excursie gasim un pretext sa lasam ceva nevizitat pentru a nu ne plictisi cand trecem iar prin zona.

M-am simtit ca un turist intr-o tara straina. Locul e enorm, aparte in peisajul romanesc, foarte bine organizat dpdv turistic. Iti trebuie macar jumatate de zi pentru a-i descoperi toate secretele. Noi am fost foarte pe fuga pentru ca nu trebuia sa depasim ora de somn a lui Tudor si 3 ore ni s-au parut insuficiente.

Neaparat sa fiti la ora 12 in piata de langa Biserica Catolica pentru a vedea schimbarea garzii. In weekend e program special si se trage si cu tunul. Si sa luati bilet pentru vizitarea zidurilor cetatii. Sunt mai multe intrari, biletul (15 lei)  e valabil pentru toata zona. Fiind atat de mare, puteti chiar inchiria masinute/biciclete. O sa treceti peste poduri, cobori prin tunele, relaxa pe banci in gradina verde din spatele hotelului medieval.


































Daca v-a placut acest post, v-ar putea interesa si alte alte obiective din Transilvania.

No comments:

Post a Comment