Sunday, July 10, 2016

Baile Olanesti si Cheile Folea

Pentru ca am vrut sa ii scoatem si pe bunici la o plimbare, ne-am indreptat catre statiunea lor preferata - Baile Olanesti.

Impresia a fost mult mai placuta decat la ultima vizita; era mai liniste, mai pensionaresc iar izvoarele au fost renovate. Nu ai acces la apa decat daca ai fost consultat de un medic in prealabil si iti iei cartela. Pe noi nu ne-a afectat in mod deosebit pentru ca oricum nu ne-am fi atins de ele. :) Dar Tudor s-a distrat maxim balacindu-se in apa din fata izvoarelor principale.




Si daca tot eram la Olanesti, musai am dat o tura si pana in Cheile Folea (aka Cheile Cheii) pentru a mai exersa Ursul escalada. Drumul este foarte prost (pe alocuri ingust, cu prabusiri de teren), nerecomandat pe vreme ploioasa, Drum de 18 km ne-a luat cam 1:45 ore la dus (ne-am intors putin din drum la o bifurcatie) si 1:30 ore la intors. Dar cheile sunt spectaculoase (inalte si dantelate, dar nu foarte lungi) si ofertante ca trasee. Daca va incumetati pana acolo, ar trebui sa stiti ca drumul pleaca din Olanesti via Comanca iar la bifurcatie (se intalnesc doua rauri in acel punct) faceti stanga.

Ce puteti face in Olanesti:

- sa va relaxati si sa pierdeti vremea in parcul central
- sa va plimbati pe drumul izvoarelor si cumparati de la vanzatorii locali fructe adevarat de padure, miere, seminte de dovleac (atentie! cele fara coaja creeaza dependenta :) )
- sa va balaciti in rau si sa stati la plaja in zona special NEamenajata dar intens folosita in acest scop.
- sa faceti tratamente, of course
- sa dati o fuga pana la salina Ocnele Mari
- sa va incumetati pana in Cheile Folea
- sa faceti picnic pe malul raului in zona campingului Comanca

Unde am stat:

La Pensiunea Doina. Raport calitate-pret foarte bun (70-80 lei camera). Una dintre putinele unitati din zona cu gradina. Localizata excelent, aproape de intrarea in parcul central. Are si sala de mese si bucatarie + multe locuri de stat in gradina (chiosc, balansoar, banci, bancute, sezlong)

No comments:

Post a Comment